פעמים רבות, כאשר מתקיימת מחלוקת קשה, מעדיפים הצדדים החלוקים ביניהם לפנות להליך גישור. לא אחת קורה שהשופטים עצמם ממליצים לכל הצדדים במחלוקת לפנות להליך גישור, במטרה לקצר את משך התהליך ולהגיע לתוצאה שתוסכם על כל הצדדים במחלוקת. מהו בעצם הליך גישור? מה ההבדל בין הליך גישור לבין הליך משפטי רגיל? האם הגישור הוא תחליף לדיון משפטי? ואם לא – מה המעמד שלו ומהי התועלת שבו? בשורות הבאות נרחיב מעט את היריעה על הליך משפטי מעניין, שבסופו מתקבל פתרון שכל הצדדים יכולים לחיות איתו בשלום.
מה זה בעצם הליך גישור
הליך גישור בין שני צדדים נועד במהותו להשיג פתרון במחלוקת בין שניהם, או בין כל הצדדים במחלוקת אם ישנם יותר משני צדדים. זאת, תוך הימנעות מהסתייעות בבית המשפט. מהותו של הגישור הינה השגת פתרון שיוסכם על ידי כל הצדדים במחלוקת. התהליך כולל דיון בין הצדדים, גיבוש פתרון מוסכם על כולם והוצאה של הפתרון הזה מהכוח אל הפועל. מהבחינה הזאת, הליך גישור הוא וולונטרי ושונה במהותו מפתרון משפטי המוכתב על ידי השופט או הרשם בהליך משפטי רגיל. נקודת המוצא המעדיפה את הליך הגישור על פני הליך משפטי, הינה שכיוון שהליך גישור חותר להשגת פתרון מוסכם על כל הצדים, הרי שגם יישום הפתרון לאחר שהושג, יתבצע בצורה חלקה יותר תוך התנגדות מינימאלית של מי מהצדדים במחלוקת.
הליך גישור, הליך משפטי ומה שביניהם
הגישור הוא, כאמור, הליך של פתרון סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט. כיון שכך, ניתן לומר שהגישור מהווה חלופה הולמת לניהול משפט, על היתרונות והחסרונות שלו. שני יתרונות יש לו, להליך הגישור, על פני משפט רגיל: האחד – הליך כזה הוא בדרך כלל קצר יותר מאשר משפט, מה שחוסך זמן וכסף לכל המעורבים. היתרון השני הוא, כאמור, המחויבות של כלל הצדדים לתוצאת הגישור שהיא גבוהה יותר. ואולם פטור בלא כלום אי אפשר – כל הליך גישור מסתיים בסיכומו של עניין בבית המשפט, ההופך את התוצאות המוסכמות של הגישור לעניין משפטי, ומעניק לסיכום בין הצדדים מעמד של פסק דין. הליך גישור מתבצע אך ורק אם כל הצדדים מעוניינים בו. בנוסף, כל הצדדים חייבים להסכים גם על המגשר עצמו – כלומר על האדם או בעל המקצוע שיבצע את פעולת הגישור וימצא או יגבש את הפתרון שיוסכם על כל הצדדים. מעוניינים לדעת עוד? חושבים על גישור? צרו קשר כעת והמומחים שלנו יחזרו אליכם בהקדם.
אהבתם את המאמר ?
אתר עורכי דין ומגשרים מקפיד להגיש לכם מאמרים, חידושים וטיפים רבים מעולם עריכת הדין והגישור.
רוצים להיות חלק מפאנל המומחים שלנו ? לקבל טור באתר הכולל קרדיט ואפילו קישור לאתרכם ? מעולה.
שלחו לנו מייל לכתובת : id4umail@gmail.com.
** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת ו/או האתר אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.