שינויים בסימני המסחר הרשומים באירופה בעקבות ה BREXIT

עזיבתה של הממלכה המאוחדת את האיחוד האירופאי, צפויה להשפיע על חיי הכלכלה, המסחר והמשפט במגוון רחב של תחומים. השפעה בלתי צפויה שיש ליתן עליה את הדעת גם בישראל, תיתכן לבעלי הזכויות בסימני מסחר הרשומים באירופה. לאחר השלמת הברקזיט ביום 31.12.2020, סימני המסחר הרשומים באיחוד האירופי לא יחולו יותר ולא יהיו תקפים בממלכה המאוחדת של בריטניה. ישראלים המחזיקים בבעלותם סימני מסחר רשומים באיחוד האירופאי או שהגישו בקשה לרישום סימן מסחר או מתכוונים להגיש בקשה לרישום סימן מסחר נדרשים לתת את הדעת לשינוי המדיני הפוקד את יחסי בריטניה עם האיחוד האירופי. בשורות הבאות נשפוך אור על סוגיה אחת מני רבות אשר ייתכנו לה השפעות כלכליות לא מבוטלות על כל מי שמקיים פעילות מסחרית באירופה ובבריטניה.

משרד סימני המסחר בבריטניה

עקב פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי, תקופת המעבר לרישום סימני מסחר אירופאים בבריטניה מגיעה לסיומה בסוף השנה הנוכחית, בתאריך 31.12.20. אם יש לכם סימן מסחר אירופאי רשום, משרד סימני המסחר בבריטניה, ישכפל את סימן המסחר האירופאי שלכם לסימן מסחר חדש, בבריטניה, ויקנה לו מספר סידורי חדש. כל פרטי הסימן האירופאי, לרבות רישומים קודמים עליהם התבסס רישום הסימן האירופאי ומועדי דין קדימה לתחילת תקופת המונופול בסימן, כולם ישוכפלו והיו תקפים גם לסימן המסחר החדש בבריטניה, כך שאתם צפויים לשמור על זכויות קודמות שהוקנו לכם בבריטניה באמצעות רישום הסימן באיחוד האירופאי.

למעשה, החל מתחילת שנה הבאה, בתאריך 1.1.2021, יהיו לכם שני סימני מסחר מקבילים, אחד אירופאי ואחד בריטי, כל אחד בעל מספר סידורי שונה ויש לוודא תשלום דמי חידוש במועד עבור כל אחד מהם בנפרד, אחרת הרישום בבריטניה או באיחוד האירופי ייזנח ועל הזכויות בו ייאבדו. שכפול סימני המסחר מתבצע באופן אוטומטי ללא כל פעולה נדרשת מבעל סימן המסחר וללא כל עלות, אך עליכם לוודא כי הנכם יודעים את מספרו של סימן המסחר החדש, המשוכפל, בבריטניה וכי אתם זוכרים לחדשו במועד. אם יש לכם עו"ד שמייצג אתכם בישראל או באירופה, חשוב להביא את הדבר לידיעתו ולוודא כי יתזכר אתכם במועד החידוש ברלוונטי בבריטניה. לצורך כך, במקרים מסוימים, יש אף למנות נציג מקומי בבריטניה.

האם סימני מסחר ישוכפלו ?

אם הגשתם בקשה לרישום סימן מסחר אירופאי או שיש לכם כוונה לעשות זאת, כדאי לדעת כי לא יבוצע "שכפול" אוטומטי של בקשות לרישום סימן המסחר באירופה לבריטניה. סימן מסחר שיירשם לאחר יום 31.12.2020  לא יחול בבריטניה. אם הגשתם בקשה לרישום סימן מסחר אירופאי והוא טרם נרשם באופן בסופי במועד המעבר (עד סוף השנה הנוכחית 31.12.20), עליכם לבצע את "שכפול" סימן המסחר לבריטניה באופן יזום, ולשם כך ניתנת לכם תקופת זמן נוספת בת 10 חודשים עד לתאריך 30.9.21. עד לתאריך זה, עליכם להגיש בקשה חדשה, זהה לבקשה שהוגשה באירופה, לרישום סימן המסחר בבריטניה. לצורך כך, יש למנות נציג מקומי מתאים (נציג בבריטניה או באמצעות עורך הדין שלכם בישראל) ולשלם את עלות רישום הסימן בבריטניה.

יש לכם כוונה להגיש לרישום סימן מסחר חדש בבריטניה, חשוב לדעת כי לא תוכלו יותר להיעזר בנציג המקומי שלכם באירופה אלא אם כן הוא ממוקם בבריטניה, כלומר, עליכם (או על עורך הדין המייצג אתכם בישראל) למנות נציג מקומי מתאים בבריטניה אשר יוכל להגיש את הבקשה החדשה בבריטניה בהתאם לתנאי הרישום החדשים.

עורכי דין מומלצים

עורכי דין מומלצים

החשיבות והיתרונות של המלצות בעולם המשפט כאשר לקוחות מחפשים עורכי דין מומלצים, הם לא רק מחפשים ייעוץ משפטי מקצועי – הם מחפשים חוויה שלמה המבוססת

קרא עוד »

נקודה למחשבה...

טכנולוג מזון

רישיון יצרן מזון בישראל

תעשיית המזון בישראל תעשיית המזון מהווה את אחת התעשיות הגדולות והחיוניות ביותר בכלכלה העולמית. התעשייה מורכבת משלל תחומים החל מייצור חקלאי ועד לשיווק מזון מעובד.

פרסום מודעה משפטית

חשיפה מקצועית למודעות משפטיות

פרסום מודעה משפטית בעיתון מהווה חלק מהתהליכים הרגולטוריים והחוקיים שעל עסקים ואנשים פרטיים לבצע במסגרת מגוון פעולות משפטיות. עיתון זה, המוביל בתחום הכלכלה והעסקים בישראל,

חיים כפולים בחליפה ובמדים

חיים כפולים בחליפה ובמדים

מאור אסולין, בן 43 מבת חפר, איש משפחה ואב לשני ילדים, הוא עורך דין מקצועי ובעלים של משרד עורכי דין בשם אסולין־אריה ושות' שנוסד בשנת

עמית צוק, מייסדת הפורטל