רישום פטנטים בתקופת הקורונה

חשבתם על פטנט בתקופת הקורונה? עכשיו תוכלו לרשום פטנט במהירות ובקלות

היזמים הישראליים ידועים בכל העולם ביצירתיות שלהם, בעיקר בתקופות משבר. אנשים נוטים לפתח כישורי המצאה ואילתור כשהם נמצאים במצבי לחץ, וכך, נראה שתקופת משבר נגיף הקורונה יכולה להיות הזדמנות מצוינת להמציא פטנטים, לרשום אותם במהירות ולסחור בהם. גם אם מעולם לא רשמתם פטנט, כדאי להכיר את ההזדמנות העסקית הטמונה ברישום פטנט.

פטנט הוא קבלת מונופול מהמדינה על אמצאה טכנולוגית חדשה. האמצאה יכולה להיות בתחום המכניקה הפשוטה, תוכנות מחשב ועד פיתוח תרופות. התנאי לרישום הפטנט בישראל הינו שמדובר באמצאה חדשה, מועילה, בעלת התקדמות אמצאתית (לא מובנת מאליה לבעל מקצוע בתחום הרלוונטי) וניתנת לשימוש תעשייתי. בשל תנאי החדשנות המופיע בחוק הפטנטים, כדאי מאוד לשמור את האמצאה שלכם בסוד לפחות עד לקבלת ייעוץ משפטי מתאים.

מדינת ישראל היא מהמובילות בעולם במדד מספר בקשות הפטנט לנפש המוגשות על ידי אזרחיה. אזרחי ישראל מודעים היטב ליתרונותיו של פטנט רשום, בעלות ייחודית על טכנולוגיה, אשר ניתן לסחור בה עם אחרים. פטנט רשום הוא נכס קניין לכל דבר ועניין, כמו דירה הרשומה בטאבו. ניתן למכור אותו, ניתן להשכיר אותו, ניתן לשעבד אותו ואף למשכן אותו. השווי שלו נקבע לפי פרמטרים שונים של ביקוש והיצע בשוק הרלוונטי. קיימים בישראל אקטוארים אשר מספקים שירותים של הערכת שווי לפטנט או רעיון חדש.

איך תדעו אם הרעיון שלכם חדש ולא מובן מאליו? פשוט, ניתן לבצע חיפוש עצמאי במאגרי מידע מקצועיים חינמיים ברשת האינטרנט, וכן ניתן להזמין חיפוש מקצועי מטעם חברת מידענות בעלות של כמה אלפי שקלים. את תוצאות החיפוש רצוי להעביר לעורך פטנטים הבקיא בתחום הרלוונטי לניתוח תוצאות החיפוש וקבלת חוות דעת ראשונית בדבר הסיכוי שיירשם לכם פטנט.

בתקופת משבר נגיף הקורונה, רשות הפטנטים בישראל פרסמה הודעה רשמית לפיה כל מי שיבקש לרשום פטנט על אמצאה הקשורה לנגיף הקורונה ומסייעת להתמודד עם הנגיף, יקבל קדימות בבחינת בקשת הפטנט שלו ואף יהיה פטור מתשלום האגרה המשולמת בעבור בקשה לזירוז הליך הבחינה.

בהתאם להודעת רשות הפטנטים אשר פורסמה לאחרונה, אמצאות אשר מטרתן לאבחן, לטפל, למנוע או למגר בדרך אחרת את נגיף הקורונה, תקבלנה עדיפות ובחינתן תחל בתוך שלושה חודשים בלבד. יצוין כי זמן ההמתנה הממוצע כיום לבחינה של בקשת פטנט עומד על שנה עד שלוש שנים (בהתאם לתחום הטכנולוגי של האמצאה).

כמו כן, רשות הפטנטים הודיעה כי היא פוטרת בקשות פטנט אלו מתשלום אגרה המשולמת עבור קדימות של בחינת בקשת פטנט, אגרה העומדת נכון להיום על 1,017 ₪. המשמעות היא הוזלת עלות הגשת בקשה לרישום הפטנט.

כך, למעשה, כל האמצאות הקשורות לנגיף הקורונה יכולות להיבחן מיד ולקבל אישור מהר. כאמור, רישום הפטנט מקנה לבעליו מונופול ובלעדיות באמצאה ואת הזכות למנוע מאחרים כל שימוש מסחרי באמצאה. שימו לב כי אין צורך בייצור המוצר או אפילו בביצוע בדיקת היתכנות, כל מה שצריך זה תיאור מפורט של האמצאה באופן אשר יאפשר לבעל מקצוע בתחום לייצר אותה. מיד עם הגשת בקשת הפטנט, ניתן להתחיל ולסחור בבקשה ואין הכרח להמתין עד לרישום סופי של הפטנט.

אז אם חשבתם על פטנט חדש והוא קשר לנגיף הקורונה, אל תשמרו אותו בראש, פנו למשרדנו ובדקו אפשרות לרשום פטנט.

עו"ד ליאת גלילי-פרל הינה עו"ד ונוטריון, שותפה מייסדת במשרד פרל עורכי דין. עו"ד גלילי-פרל מתמחה בדיני קניין רוחני ומייעצת ליזמים ולחברות סטארט אפ רבות בישראל.

עורכי דין מומלצים

עורכי דין מומלצים

החשיבות והיתרונות של המלצות בעולם המשפט כאשר לקוחות מחפשים עורכי דין מומלצים, הם לא רק מחפשים ייעוץ משפטי מקצועי – הם מחפשים חוויה שלמה המבוססת

קרא עוד »

נקודה למחשבה...

טכנולוג מזון

רישיון יצרן מזון בישראל

תעשיית המזון בישראל תעשיית המזון מהווה את אחת התעשיות הגדולות והחיוניות ביותר בכלכלה העולמית. התעשייה מורכבת משלל תחומים החל מייצור חקלאי ועד לשיווק מזון מעובד.

פרסום מודעה משפטית

חשיפה מקצועית למודעות משפטיות

פרסום מודעה משפטית בעיתון מהווה חלק מהתהליכים הרגולטוריים והחוקיים שעל עסקים ואנשים פרטיים לבצע במסגרת מגוון פעולות משפטיות. עיתון זה, המוביל בתחום הכלכלה והעסקים בישראל,

חיים כפולים בחליפה ובמדים

חיים כפולים בחליפה ובמדים

מאור אסולין, בן 43 מבת חפר, איש משפחה ואב לשני ילדים, הוא עורך דין מקצועי ובעלים של משרד עורכי דין בשם אסולין־אריה ושות' שנוסד בשנת

עמית צוק, מייסדת הפורטל