לשון הרע במדיות החברתיות

הכפשות, גידופים והשמצות ברשתות החברתיות עלולות להוביל לתשלום פיצוי בסך עשרות אלפי שקלים ואף יותר.

בימינו הרשתות החברתיות "תפסו" תאוצה כ"כ רחבה שמשמת לרובינו מרכז חיים, ואמצעי פרסום פעולות שכיחות יומיומיות וכד.

חברים ברשתות החברתיות נוהגים לעתים ללא מחשבה רבה ובאמצעות "יד קלה על המקלדת" מכפישים מגדפים ורושמים הודעות ו"פוסטים" – פוגעניים וכתוצאה מכך עוברים על חוק לשון הרע ועלולים לשלם פיצוי כספי גבוה מאוד.

מהו חוק איסור לשון הרע ?

חוק איסור לשון הרע- תשכ"ה – 1965  : מגדיר מהי עוולת לשון הרע ,הפיצוי ,ההגנות העומדות בחוק זה וכד.

סיפור מקרה

ייצגתי לקוח שהגיש תביעה לביהמ"ש השלום, בגין פרסום מסרון פוגעני בקבוצת Whatsapp (ווטסאפ).

הנפגע חבר בקבוצת whatsapp (ווטסאפ) ולפתע הבחין ,כי אחד חברי הקבוצה הפיץ מסרון פוגעני, מביש ומטעה נגדו.

לאחר בחינת הראיות שהוצגו ע״י הנפגע נשלח מכתב דרישת פיצוי כספי ודרישה למניעת הפצת מסרונים פוגעניים ובקשת פרסום התנצלות טרם נקיטת אמצעים משפטיים.

נקטתי בדרישת תשלום פיצוי ללא הוכחת נזק בהתבסס על סעיף 7 א׳ (א׳) (ג׳) לחוק לשון הרע.

הפוגע נאלץ לפצות את הנפגע בפיצוי בסך עשרות אלפי שקלים ובנוסף התחייבות לפרסום התנצלות ומניעת פרסום מסרונים ו/או ברשתות החברתיות ו/או פרסום פוגעני נגד התובע (הנפגע).

יש לציין,

לא כל פרסום שאף לעיתים מזכיר אופי פוגעני מזכה את הנפגע לפיצוי כספי, זאת כי חופש הביטוי הנו אבן היסוד במשטר דמוקרטי, על כן בחוק לשון הרע ישנם מס׳ הגנות והעיקריות שבהן מעוגנות בסעיף 14 לחוק- הגנת אמת בפרסום המכונה ״אמת פרסמתי״ וכן בסעיף 15 לחוק- ישנה הגנת תום הלב.

עו״ד קורקוס מסכם: במידה והנך נפגע מפרסום פוגעני במדיה, ברשתות חברתיות, באמצעי התקשורת השונים, מומלץ להיוועץ עם עו״ד המתמחה בתחום ולבחון את כל המימצאים הנדרשים לפני נקיטת אמצעים.

** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת ו/או האתר אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.