סכסוך זוגי הוא אחד מסוגי הסכסוכים שבהם אף אחד מהצדדים המסוכסכים ביניהם לא יוצא וידו על העליונה. אם בניית משפחה היא תהליך ארוך שלעולם לא נגמר וכרוך בוויתורים רבים, הרי שפירוק משפחה הוא הליך הרבה יותר מסובך שמעורבים בו טינות ושנאות ישנות, רגשי נקם ובעיקר חוסר רצון לוותר כהוא זה לבן או לבת הזוג. לפיכך אין פלא שבני הזוג מוכנים, כל אחד בנפרד, לשלם הרבה לעורכי דין, על מנת לעמוד על שלהם. ואולם בני זוג המעוניינים להתגבר על מחלוקות ולא להעצים אותן, פונים בדרך כלל להליך גישור. מהו הליך גישור ומה ההבדל בינו לבין הליך משפטי אחר? מה תפקידו של המגשר בסכסוך זוגי?
הליך גישור או הליך משפטי
הליך משפטי הוא הליך המתנהל כולו בין כתלי בית המשפט. בן זוג אחד תובע את בן הזוג השני ומנסה להטות ככל האפשר את חלוקת הרכוש בצורה שתשרת את האינטרסים שלו. שני הצדדים מציגים מסמכים והוכחות אחרות וכן מביאים עדים שיסייעו להם להוכיח את טענותיהם. המטרה – לשכנע את השופט בצדקת דרכם. מי שמסייע לכל אחד מבני הזוג הוא כאמור עורך דין, הגובה שכר הולם עבור המאמצים שלו. לעיתים, בסוף התהליך, מתברר שהמרוויחים העיקריים ממנו הם דווקא עורכי הדין. מנגד, הליך גישור מנסה לפשר בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט ולהביא אותם להסכמה בלא כל צורך בגורמים אחרים, למעט המגשר המוסכם על שני הצדדים. הליך גישור הוא לרוב קצר יותר, ממוקד יותר ובעיקר – חסכוני הרבה יותר מכל הליך אחר.
סכסוך זוגי ותפקידו של המגשר
כאמור, המגשר בכל סכסוך ועל אחת כמה וכמה בסכסוך זוגי, מנסה להביא את שני בני הזוג לפשרה שתועיל לכל אחד מהם. שני תפקידים עשויים להיות למגשר בסכסוך כזה, כשהם לכאורה מנוגדים. מצד אחד, תפקיד המגשר הוא לנסות ולגשר בין בני הזוג, במטרה לאחות את השברים של מערכת היחסים ולנסות לסייע לבני הזוג לצאת לדרך חדשה. מנגד, במקרים שבהם איחוי השברים איננו אפשרי, המגשר מסייע לבני הזוג להגיע להסכמה באשר לחלוקת הרכוש ולקשת רחבה של נושאים אחרים. זאת, במטרה להימנע מהליך משפטי יקר, מסורבת וארוך שבו שני הצדדים יוצאים בהפסד. עם זאת, בתום הליך הגישור ומשגובשה הסכמה, היא מובאת בפני שופט ומקבלת תוקף של פסק דין. אם הליך גישור מעניין אתכם, אתם במקום הנכון. זה המקום וזה הזמן ליצור איתנו קשר ולחסוך זמן וממון רב בדרך לסיום הסכסוך או סיום מערכת היחסים בצורה מכובדת.
אהבתם את המאמר ?
אתר עורכי דין ומגשרים מקפיד להגיש לכם מאמרים, חידושים וטיפים רבים מעולם עריכת הדין והגישור.
רוצים להיות חלק מפאנל המומחים שלנו ? לקבל טור באתר הכולל קרדיט ואפילו קישור לאתרכם ? מעולה.
שלחו לנו מייל לכתובת : id4umail@gmail.com.
** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת ו/או האתר אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.