חדלות פירעון
רבים המגיעים למשרד להתייעצות בנוגע להליכי חדלות פירעון, מתלבטים האם להיכנס להליך זה או האם כדאי בכלל לגשת להליך של הסדר חובות? כדי להבין מה הכי יעיל ונכון עבורכם חשוב להיוועץ במשרד שתחום המומחיות שלו הינה בתחום זה, בכדי לא לטעות ולשגות בבחירת ההליך ובכדי לשמור על הזכויות שלכם ולצאת לדרך חדשה ונקייה מחובות ולהגיע לעצמאות וחופש כלכלי.
המשרד מקשיב לצרכים של הלקוח, שומע ומקשיב לסיפור שלו, איך נקלע לחובות ולמה ובוחן את התיק מתחילתו, הכל כדי לבנות אסטרטגיה מותאמת אישית ללקוח. כל תיק הינו בפני עצמו עם הסיפור והרקע האישי שמאחוריו ולא נכון הוא להשוות תיק אחד לאחר.
הליך חדלות פירעון הינו הליך המתקיים בהוצאה לפועל או בבית המשפט. תלוי בגובה החובות.
כל תיק במשרד נבדק בקפידה תוך בניית אסטרטגיה עתידית של התיק מתחילתו ועד סופו, עם ראייה נכונה של ההליך ומה צופן בדרך. המשרד עובד בקשר ישיר ורציף עם הלקוח ומעקב צמוד בהליך עד לסיום התיק וקבלת צו הפטר.
הליך הסדר חובות הינו הליך שונה, בו הלקוח מבקש להגיע להסדר חובות עם כל הנושים להם הוא חייב כספים, במטרה לסיים הליכים באופן מזורז ולהגיע להסדר חובות. במקרה הזה המשרד בוחן את התיק ובאם הוא עומד בתנאים להליך הסדר נושים.
באם אתם לא בטוחים איזה הליך כדאי ונכון במקרה שלכם, הנכם מוזמנים לחייב ולהגיע לפגישה עם עוה"ד לורן קוסאשוילי לייעוץ ראשוני, תתייעצו בתחום בכדי להגיע לתוצאה הנכונה והבטוחה עבורכם. הדרך בה תבחרו היא חשובה ביותר לתוצאה בתיק ולהליכים עצמם וכוללת בחובה רבדים ושיקולים רבים איתם יש להיוועץ בעורך דין המומחה בתחום.
לורן קוסאשוילי עורכת דין הינה עורכת דין מומחית בתחום החדלות פירעון עם ניסיון של 15 שנים וידע רב בתיקי חדלות פירעון והסדר חובות.
מהי חדלות פירעון
חדלות פירעון היא מצב שבו חייב אינו יכול לפרוע את חובותיו כפי שנדרש על פי תנאי החוזים או הדין. מצב זה עלול להיגרם ממגוון גורמים, כגון:
אובדן כושר השתכרות
ירידה בהכנסות
עלייה בהוצאות
ניהול כלכלי לקוי
כאשר חייב נקלע לחדלות פירעון, הוא עלול להיתקל בקשיים רבים, כגון:
הליכי הוצאה לפועל
פגיעה ביכולת לקבל הלוואות או אשראי
פגיעה בדירוג האשראי
עיקלים
צו עיכוב יציאה מהארץ
הגבלות
פגיעה בתדמית
היבטים משפטיים של חדלות פירעון בישראל
בישראל, חדלות פירעון מוסדרת בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018. חוק זה קובע שני מסלולים לטיפול בחייבים:
מסלול של חדלות פירעון ומתן הפטר
מסלול של הסדר נושים – הסדר חובות
חדלות פירעון (פשיטת רגל)
חדלות פירעון או בשמה הקודם פשיטת רגל היא הליך משפטי במסגרתו ממונה נאמן וממונה על הליכי חדלות פירעון בכדי לנהל את נכסי היחיד (החייב) ולפרוע את חובותיו. במסגרת הליך זה, כל נכסי החייב, לרבות נכסי מקרקעין, נכסי מטלטלין, זכויות עתידיות וזכויות אחרות, נמכרים על ידי כונס הנכסים. לאחר מכירת הנכסים, הנושים מקבלים את חלקם בהתאם ליחס חובותיהם לכלל החובות.
הסדר נושים
הסדר נושים הוא הליך שבו החייב מנסה להגיע להסדר עם הנושים בדבר תשלום החוב. הסדר זה יכול להיות מגוון, כגון:
תשלום מלא או חלקי של החוב
תשלום החוב בתשלומים
הפחתה של סכום החוב
דחייה בתשלום החוב
הליך חדלות פירעון יכול להיות מורכב ומסובך, ולכן חשוב להיעזר בעורך דין מומחה בתחום. עורך דין יוכל סייע לחייב להבין את זכויותיו וחובותיו, ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורו.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 הוא החוק העיקרי המסדיר את דיני חדלות הפירעון בישראל. החוק נכנס לתוקף ב-15 בספטמבר 2019, והוא מחליף את פקודת פשיטת הרגל, שהייתה בתוקף מאז 1936.
החוק נועד להסדיר את ההליכים המשפטיים שננקטים במקרה של חדלות פירעון, וכן להבטיח את זכויותיהם של הנושים והחייבים. החוק מתמקד בשיקום הכלכלי של החייב, וכן בהגנה על זכויותיהם של הנושים.
מטרת החוק
מטרת החוק היא להסדיר את הליכי חדלות הפירעון בישראל, תוך איזון בין האינטרסים של החייב, הנושים והציבור. החוק מתמקד בשני נושאים עיקריים:
השגת תשלום מרבי לנושים – החוק מאפשר לנושים לקבל את החוב שלהם מהחייב, במלואו או בחלקו.
שיקום כלכלי של החייב – החוק מאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו הכלכליים, לאחר שסיים את הליכי חדלות הפירעון.
מסלולי ההליכים
החוק קובע שני מסלולים לטיפול בחייבים:
מסלול של חדלות פירעון – מסלול זה מיועד לחייבים שאינם יכולים לפרוע את חובותיהם, גם אם יעבדו במלוא כוחם. במסלול זה, כל נכסי החייב נמכרים על ידי הנאמן והכנסות ממכירת הנכסים מחולקות בין הנושים.
מסלול של הסדר נושים – מסלול זה מיועד לחייבים שיכולים לפרוע את חובותיהם, אך זקוקים לזמן או לסכום כסף כדי לעשות זאת. במסלול זה, החייב מנסה להגיע להסדר עם הנושים בבית המשפט ומציע הצעה בדבר תשלום החוב.
זכויות החייב
החוק מעניק לחייב זכויות רבות במהלך הליכי חדלות הפירעון, לרבות:
הזכות לקבל ייעוץ משפטי בחינם
הזכות לקבל ביטוח בריאות חינם
הזכות לקבל דירה ראויה למגורים
הזכות לקבל קצבת קיום
חובות החייב
החוק מטיל על החייב חובות רבות במהלך הליכי חדלות הפירעון, לרבות:
החובה לשתף פעולה עם ההליכים
החובה להימנע מביצוע פעולות שיש בהן כדי לפגוע בהליכים
החובה להודיע לבית המשפט על כל שינוי במצבו הכלכלי
החובה להתנהל בתום לב ולא ליצור חובות חדשים בהליך
השפעת החוק
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נחשב לחוק חשוב ומשמעותי, שמשפיע על חייהם של רבים בישראל. החוק מאפשר לנושים לקבל את החוב שלהם מהחייב, ובמקביל מאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו הכלכליים.
הוצאה לפועל
מהו הליך הוצאה לפועל ?
הליך הוצאה לפועל הוא הליך משפטי שמטרתו לאכוף פסק דין או חיוב שניתן בפסק דין. הליך ההוצאה לפועל מופעל על ידי רשם ההוצאה לפועל, שהוא עובד ציבור שהוסמך על ידי בית המשפט.
מי יכול להגיש בקשה להוצאה לפועל?
כל אדם או גוף שזכאי לקבלת כספים או מימוש זכות כלשהי, יכול להגיש בקשה לפתיחת תיק בהוצאה לפועל. בקשת ההוצאה לפועל מוגשת ללשכת ההוצאה לפועל שקרובה לאזור המגורים של הזכאי לכספים, "הזוכה".
מהם השלבים השונים בהליך הוצאה לפועל?
הליך ההוצאה לפועל מתחיל בהגשת בקשה לפתיחת תיק בהוצאה לפועל. לאחר הגשת הבקשה, רשם ההוצאה לפועל בודק את הבקשה ובמידה ונפתח תיק הוצאה לפועל, שולחים אזהרה לחייב והצעה לצו תשלומים או זמן להגשת התנגדות בטענות מסוימות.
החייב מקבל אזהרה על פתיחת התיק ועל האפשרויות העומדות בפניו. החייב יכול להגיש התנגדות לביצוע החיוב, או לשלם את החיוב במלואו או בתשלומים.
אם החייב לא משלם את החיוב או לא מגיש התנגדות, רשם ההוצאה לפועל יכול לנקוט באמצעי אכיפה שונים, כגון:
עיקול חשבון בנק
עיקול נכסים
מכירת נכסים
הטלת הגבלות על החייב
עיכוב יציאה מן הארץ
זכויות החייב בהוצאה לפועל
לחייב בהוצאה לפועל יש מספר זכויות, כגון:
הזכות לקבל הודעה על פתיחת התיק
הזכות להגיש התנגדות לביצוע החיוב
הזכות לקבל צו תשלומים
הזכות לטעון לחיסיון רפואי או פלילי
הזכות לערער על החלטות רשם ההוצאה לפועל
דוגמאות לזכויות החייב בהוצאה לפועל:
זכות לקבל הודעה על פתיחת התיק: החייב מקבל אזהרה על פתיחת התיק, וזאת כדי שיוכל לדעת למה פתחו כנגדו תיק הוצאה לפועל ולהגן על זכויותיו.
זכות להגיש התנגדות לביצוע החיוב: אם החייב סבור שהחיוב אינו מוצדק, הוא יכול להגיש התנגדות לביצועו.
זכות לקבל צו תשלומים: אם החייב אינו יכול לשלם את החיוב במלואו בבת אחת, הוא יכול לבקש מרשם ההוצאה לפועל להוציא צו תשלומים.
זכות לטעון לחיסיון רפואי או פלילי: אם החייב טוען שיש לו חיסיון רפואי או פלילי, הוא יכול לבקש מבית המשפט להוציא צו המגן על החיסיון.
זכות לערער על החלטות רשם ההוצאה לפועל: אם החייב אינו מסכים עם החלטה של רשם ההוצאה לפועל, הוא יכול לערער עליה לבית המשפט.
חשוב לדעת את הזכויות שלכם בהוצאה לפועל. אם אתם חייבים בהוצאה לפועל, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום זה כדי להבין את זכויותיכם ולהגן עליהן.
אם אתם חייבים בהוצאה לפועל, תוכלו לקבל את הליווי המקצועי של עורכת הדין לורן קוסאשוילי – החשיבות של בחירת עורך דין הוצאה לפועל מקצועי
הליך הוצאה לפועל הוא הליך מורכב, והוא יכול להיות קשה עבור חייב להבין את זכויותיו ולהתמודד עם הנושה/הזוכה ללא ייצוג משפטי.
הייצוג המקצועי של עו"ד לורן קוסאשוילי יכול לעזור לכל אחד להבין את הזכויות, לייצג אתכם מול הזוכה ולמצוא פתרונות משפטיים שיתאימו לצרכים האישיים שלכם.
איך לבחור עורך דין הוצאה לפועל מקצועי
כאשר בוחרים עורך דין הוצאה לפועל, חשוב לבחור עורך דין שיש לו את הניסיון והידע הדרושים כדי לעזור לכם בהתאם למקרה הספציפי שלכם. הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת עורך דין הוצאה לפועל:
הניסיון של עורך הדין: חשוב לבחור עורך דין שיש לו ניסיון בתחום ההוצאה לפועל. עורך דין בעל ניסיון יוכל לספק ייעוץ משפטי איכותי ולהגן על זכויותיכם בצורה הטובה ביותר.
הידע של עורך הדין: חשוב לבחור עורך דין שיש לו ידע וניסיון בתחום ההוצאה לפועל. עורך דין בעל ידע יוכל להבין את הנסיבות הספציפיות ולהציע פתרונות משפטיים מתאימים.
המוניטין של עורך הדין: חשוב לבחור עורך דין בעל מוניטין טוב. עורך דין בעל מוניטין טוב יוכל לספק ייצוג משפטי איכותי ולהגן על זכויותיכם בצורה מקצועית.
חשוב לתאם פגישת ייעוץ עם עורך דין הוצאה לפועל לפני שמקבלים החלטה. בפגישת הייעוץ, אפשר לשאול את עורך הדין שאלות על הניסיון שלו, הידע שלו והמוניטין שלו. אפשר גם לקבל ממנו הערכה של סיכויים להצליח בהליך ההוצאה לפועל.
תיקי הוצאה לפועל כוללים בחובם קשת רחבה של תחומים, המשרד הינו בעל ניסיון רב של שנים ומתמחה בייצוג זוכים וחייבים בתיקי ההוצאה לפועל השונים.
המשרד מתמחה בייצוג חייבים החל מהשלב המקדמי של בדיקת תיק ההוצאה פועל, האם נפתח כדין, האם נמסרה אזהרה בזמן ובמועד. המשרד מתמחה בביטול עיקולים בחשבונות עובר ושב וכרטיסי אשראי, ביטול עיקול משכורת, בדיקת הגבלות וביטולן.
המשרד מומחה בביטול צו עיכוב יציאה מהארץ עד למתן אישור ממשטרת הגבולות.
המשרד מומחה בביטול עיקולים, ביטול עיקול משכורת, ביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ, ניהול תיק תוך מתן דגש על זכויות החייב והסדר חובות.
המשרד עוסק בפתיחת תיקי הוצאה לפועל לטובת זוכים אשר מבקשים לגבות את פסק הדין שניתן לטובתם, פתיחת תיק הוצל"פ שטרות בגין שיקים שחזרו של לקוחות /שכירות, גבייה של כספים באמצעות ההוצאה לפועל.
המשרד בעל ידע מקצועי וניסיון רב וזאת בזכות הניסיון שרכשה עורכת הדין לורן קוסאשוילי כמנהלת מחלקת בנקים ראשית של בנק מרכנתיל, בנק הפועלים ובנק יהב.
כאשר נפתח כנגדכם תיק הוצל"פ /או אתם מעוניינים לפתוח בהליך כזה כנגד חייבים, אתם צריכים להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום וזה הוא תחום העיסוק העיקרי שלו בכדי לנהל תיק בחוכמה תוך שמירה על הזכויות שלכם, בדרך הכי טובה עם תוצאות.
ביטול עיקול משכורת, ביטול הגבלות, ביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ, מחיקת חובות, הסדר חובות.
תאונות דרכים
עם מעל 15 שנות ניסיון בתחום תאונות הדרכים, משרד לורן קוסאשילי עורכת דין, מומחית בתחום האזרחי ובתאונות דרכים.
עברתם תאונת דרכים ונגרם לכם נזק? מגיע לכם פיצוי על נזקי הגוף שנגרמו לכם.
רבים מגיעים לייעוץ במשרד ושואלים אותי, איך אני יכול לתבוע נזקי גוף אם אני אשם? חשוב לדעת שבכל הנוגע לתיק תאונות דרכים אין אשם. כלומר, זה לא משנה מי אשם או גרם לתאונה, מגיע לך פיצוי על הנזק שנגרם לך.
המשרד בעל ידע רב וניסיון בתחום תאונות הדרכים כאשר המטרה העיקרית היא להביא פיצוי מקסימאלי ללקוח בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה. חשוב להיוועץ עם עורך דין מייד לאחר התאונה בכדי לנהל את התיק ולקבל פיצוי מקסימאלי.
המשרד מתמחה בתאונות דרכים (פלת"ד) ובעל ניסיון של 15 שנים בתחום.
נזקי רכוש – רכב
תאונות דרכים הם התעסקות וסיפור יקר. עברתם תאונת דרכים והרכב מוגדר כטוטאל לוס או נגרם לו נזק משמעותי. צריך להגיש תביעה כספית להחזר ההוצאות שנגרמו לך כתוצאה מתיקון הרכב או אובדן כללי של הרכב.
חברות הביטוח לא ממהרות לפצות בגין נזקי רכוש ורכב ולכן דוחות את הפנייה של חברת הביטוח בכל הנוגע לפיצוי בגין נזקי רכוש ורכב.
המשרד בעל ניסיון רב , מייצג בעלי מוסכים ומגרשי מכוניות בכל התביעות הקשורות לנזקי רכב ורכוש. היוועצות עם עורך דין חשובה וקריטית בכל הנוגע לתביעות כספיות ובכדי להגיש תביעה בדרך המהירה ביותר מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמבין את התחום.
לשון הרע
היום בעולם הרשתות החברתיות, היד מאוד קלה על המקלדת. לשון הרע יכול להיות בלחיצה על כפתור הלייק או שיתוף פוסט במקרים מסוימים ברשתות החבריות, גם מבלי לדעת או לחשוב שביצעת פעולה שגובלת בלשון הרע והצאת דיבה, לכן יש לנקוט באמצעי זהירות ולא בפזיזות.
תביעת לשון הרע יכולה להיות מוגשת מבלי להוכיח נזק עד 100,000 ₪ בגין כל אמירה.
בין אם שקלת להתייעץ עם עורך דין בכדי להגיש תביעת לשון הרע מאחר ונפגעת ואתה מאמין שהוציאו נגדך הוצאת דיבה, הנך מוזמן להגיע לייעוץ ראשוני בכדי לבנות אסטרטגיה לתיק ולהגיש תביעת לשון הרע.
באם נתבעת בעצמך על לשון הרע ואתה מאמין בלב שלם שלא פגעת ולא דיברת דברי שרה אלא דיברת אמת ונכון, תתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום, אחרת תשלם ביוקר.
תעבורה
במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים או פגע וברח, זומנתם לחקירה במשטרה, הדבר עלול להוביל אתכם לכתב אישום ולכן חשוב להיוועץ בעורך דין שמומחה בתחום תאונות הדרכים והתעבורה.
במידה ועברתם עבירות תנועה שונות, מהירות, מצלמה, חגורת בטיחות, מספר הנקודות שצברתם יכולתם להשפיע על עתיד רישיון הנהיגה שלכם. לכן לפני שאתם ממהרים לשלם את הקנס ולקבל על עצמכם את הנקודות תיוועצו עם עורך דין בכדי שיבדוק את הדו"ח שקיבלתם. עורכת דין לורן קוסאשוילי מתמחה בדוחות תעבורה וכדי להיוועץ עמה בכדי לדעת האם הדו"ח הוא תיקני והאם ניתן לבטל את הנקודות.
המשרד עוסק שנים בתחום התעבורה בעבירות תנועה, הפחתת קנסות ונקודות.
המשרד מייצג נהגים פרטיים ונהגי מוניות בפרט, אשר נתפסו ע"י פקחים של משרד התחבורה והוצא כנגדם כתב אישום. בכדי לבטל את כתב האישום ולהפחית את הקנס משמעותית ואף לבטלו. משרד לורן קוסאשוילי עורכת דין בעל מקצועיות רבה והתמחות בכל הנוגע לנהגי מוניות. תתייעצו עם עורך דין כדי לשמור על הרישיון והנקודות.